Deltalp \ Inscapes \ Yoga voor (aanstaande) moeders

Yoga voor (aanstaande) moeders

Zwanger zijn en moeder worden is een heel bijzondere tijd waarin veel verandert – op zowel fysiek, mentaal, hormonaal en emotioneel gebied. Het is een tijd om extra goed voor jezelf te zorgen. Als jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit en heeft dat ook een positief effect op jouw baby en je omgeving.

Zwangerschapsyoga (vanaf 14 weken zwanger)
Zwangerschapsyoga (prenataal) ondersteunt je in een tijd vol veranderingen: Je houdt je lichaam soepel en sterk, je leert te ontspannen zowel fysiek als ook mentaal, het kan helpen om bekkenklachten te voorkomen of te verlichten en je wordt voorbereid op de bevalling en de tijd direct daarna.

In een groepsles kom je in contact met andere zwangeren en heb je de kans om ervaringen uit te wisselen. In een privéles krijg jij alle aandacht en wordt specifieker op jouw behoeftes ingegaan.

Postnataal Yoga
De yogahoudingen en oefeningen in de postnatale yoga zijn specifiek gericht op de behoeftes van je lichaam en geest na de bevalling. Je gaat van binnenuit weer rustig je lichaam versterken, maar ook oefenen om te ontspannen. Je buik, rug en bekkenbodemspieren worden op een veilige manier weer getraind, je leert om simpele oefeningen in je alledaagse leven te integreren en het leuke is – het kan allemaal samen met je baby!

Terwijl het in veel andere landen vanzelfsprekend is om na de bevalling een speciale herstelcursus te doen, wordt het belang hiervan in Nederland veelal onderschat. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen voordat je al je normale activiteiten weer op kunt pakken. Postnatale yoga is een veilige manier om dit herstel te ondersteunen voor moeders in het eerste jaar na de bevalling.

Malin is opgeleid door Birthlight:
Birthlight is een organisatie uit het Verenigd Koninkrijk die is toegewijd aan het verspreiden van een zachte benadering van zwangerschap, geboorte en baby’s op basis van yoga.

Op zoek naar een kraamcadeau (voor jezelf)?

De moeder wordt nog weleens vergeten bij alle terechte aandacht voor de baby. Geef een (aanstaande) moeder daarom zwangerschapsyoga cadeau ter voorbereiding op de bevalling of voor het herstel daarna:

  • 3x een privésessie aan huis van 75 minuten
  • pre- of postnatale zwangerschapsyoga
  • vanaf € 225,- incl. btw
  • regio Den Bosch; afhankelijk van de locatie wordt mogelijk nog een reiskostenvergoeding berekend

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via malin@deltalp.nl (in verband met het verlof van Malin zijn privélessen vanaf ca. november 2024 weer mogelijk).